Vožnja bicikle u svijetu je trend. Turistička sezona se bliži pa smo se odlučili temeljem dostupnih podataka na internetu pripremiti vizualizaciju staza. Staze se nalaze na području zadarske županije.

U prvoj seriji koristiti ćemo podatke o stazama koje spadaju u kategoriju Trekking and Family Trails. Slične prezentacije za dvije preostale kategorije biti će uskoro dostupne na našim stranicama. U izradi grafika koristili smo se GPS podacima, koje smo pretvorili u format kmz kako bi staze mogle biti prikazane u Google Earthu. Vjerujemo kako je prikaz staza vjerodostojniji kada je odrađuje na realnoj podlozi. Htjeli smo iskoristiti takvu vrstu prikaza kako bi potencijalnim biciklistima pokazali geografsku raznolikost područja na kojem se nalaze staze. Vjerujemo da je to dobar način kako bi se ova prezentacija mogla iskoristiti na različite načine od strane turističkih agencija, turističkih zajednica, do individualnih iznajmljivača kao set informacija za goste.

Tehnički detalji. Postoji mogućnost reguliranja grafičkog prikaza staza. Odlučili smo se za crvenu boju za definiranje rute. Plavu i ljubičastu boju koristili smo za prikaz dviju kategorija ( MTB i Road ) o kojima ćemo uskoro objaviti članak.  Debljina linije ( ruta ) koju smo postavili iznosila je 15 piksela. Manje vrijednosti na većim visinama nisu jasno prikazivale stazu.

Fotografije koje smo koristili u ovoj prezentaciji su besplatne i možete ih sami preuzeti s internet stranice Pixabay.com.

  Želimo naglasiti kako ovo nisu sve biciklističke staze kreirane u turističke svrhe. Konkretno u ovoj kategoriji postoji još pet definiranih ruta, međutim podaci koje sadrže imaju određene manjkavosti zbog kojih nismo iste mogli prebaciti u format pogodan za ovu prezentaciju. Ako vam se sviđa prezentacija možemo Vam istu proslijediti tako da nam pošaljite vašu adresu elektronske pošte ( na [email protected]). Vaše podatke sukladno GDPR uredbi koja stupa na snagu 25.svibnja 2018.godine ćemo obrisati. Imate li ideju da uradite vlastitu prezentaciju, u tome vam možemo pomoći savjetom, idejom ili izradom materijala prema vaši potrebama.